KUCHNIA to pomieszczenie, w którym spędza się bardzo dużo czasu w ciągu dnia. Dlatego tak ważna jest aby nasze projekty w pełni odpowiadały potrzebom inwestorów.
Żeby dobrze zaprojektować kuchnię, poza talentem, potrzebna jest techniczna wiedza z zakresu: ergonomii, instalacji wodno-kanalizacyjnej, elektryki, oświetlenia oraz znajomość obowiązujących norm i przepisów.
Tu bardzo łatwo można popełnić wiele kosztownych błędów.
Jeżeli nie masz jeszcze wieloletniego doświadczenia w projektowaniu, nie masz pewności co do rozwiązań technicznych,
Po tym kursie już go nie będzie!
Szkolenie to jest najbardziej kompleksowym omówieniem tematu profesjonalnego projektowania kuchni. Poruszamy w nim każdy aspekt: od rozmowy z klientem, poprzez wszystkie techniczne zagadnienia jakie mogą mieć wpływ na to co można a czego nie da się zaprojektować w konkretnym wnętrzu, aż do kompletnej dokumentacji wykonawczej.
To c wyróżnia nasze kursy to sposób przekazywania wiedzy na podstawie zdobytego doświadczenia i problemów spotkanych na naszych budowach przez kilkanaście lat.
Każdy kiedyś zaczynał pracę w zawodzie projektanta i każdy na początku popełnia mniejsze lub większe /często kosztowne/ błędy.
Skorzystaj z moich wskazówek i projektuj od samego początku w sposób PROFESJONALNY.
Nasze szkolenie jest chyba jedynym na rynku omawiającym aktualne normy i przepisy obowiązujące projektantów wnętrz. Brak znajomości tych zapisów może skutkować narażeniem inwestorów na utratę zdrowia lub nawet życia. Pamiętajcie, że niewiedza nie zwalnia od odpowiedzialności i konsekwencji prawnych w razie jakiegoś nieszczęśliwego wypadku.
Nasze szkolenia duży nacisk kładą na techniczną tematykę związana z instalacjami: wod-kan, elektryczną, wentylacyjną, ogrzewania – ale przyjrzymy się im w zakresie niezbędnym dla projektanta wnętrz i pod kątem naszej codziennej pracy. Jakie ograniczenia wprowadzają do naszych kreatywnych wizji. Żeby żaden wykonawca nie zarzucił Ci, że Twój projekt jest nie do zrealizowania.
Podczas szkolenia omówimy cały proces projektowania. Od wywiadu z klientem, poprzez wszystkie etapy aż do końcowej dokumentacji technicznej. Podpowiem też w jaki sposób najlepiej się rozliczać za projekt.
Bardzo ważnym elementem profesjonalnego projektu kuchni jest dobrze wykonana dokumentacja techniczna. Dobrze wykonana to taka, która zawiera wszystkie niezbędne informacje do prawidłowej realizacji naszej wizji ale też i taka żeby była przejrzysta i czytelna dla ekip wykonawczych bez powielania tych samych wymiarów i danych na każdej stronie.
Lepiej uczyć się na cudzych błędach a nie na własnych 😉
Podzielę się z Tobą swoim własnym doświadczeniem i wskażę momenty gdzie należy zachować szczególną uwagę i czujność. Opowiem o swoich własnych wtopach.
Niestety sporo projektantów nie zdaje sobie sprawy z odpowiedzialności jakie na nich spoczywa podczas wykonywania projektu. Każdy błąd projektanta może kosztować inwestora sporo nerwów lub wymiernych strat idących nawet w kilkadziesiąt tysięcy złotych! Lepiej ich uniknąć 😉
Kurs składa się z wstępu, 9 modułów tematycznych
plus bonusowego 10-ego - z bardzo technicznymi i ciekawymi webinarami.
W każdym module są podzielone lekcje w formie video,
skonstruowane tak, żeby szybko znaleźć potrzebną informację.
Chcesz wiedzieć jakie konkretnie lekcje na Ciebie czekają?
Rozwiń poszczególne moduły i sprawdź jak dużo wartościowego materiału się tam kryje!
Wstęp – podziękowanie
Budowa kursu, jak go przerabiać
Certyfikat ukończenia kursu – jak go zdobyć
Składowe dobrego projektu
Rozmowa z inwestorem
Jak wykonać prawidłową inwentaryzację
Podsumowanie
Trójkąt roboczy
Strefy kuchenne
Wysokości
Głębokości
Odległości
Podsumowanie
Szafki podblatowe
Szafki wysokie
Szafki wiszące
Blendy
Cokoły
Uchwyty
Podsumowanie
Korpusy i fronty
Blaty
Co nad blatem
Zawiasy
Podsumowanie
Zlewozmywaki
Baterie
Okapy
Sprzęt AGD
kosze do segregacji
Filtry do wody
Elektryczne otwieranie szafek
Instalacje elektryczna
Oświetlenie
Wentylacja
Instalacja gazowa
Instalacja wod-kan
podsumowanie
Projektowanie mebli z IKEA
Różne możliwości wyspy
Co dają nam głębsze blaty
Kuchnia chowana
Ułatwienia w kuchni
Wejście do spiżarki jako ciąg mebli kuchennych
Panele pod meblami kuchennymi
Układ funkcjonalny
Dokumentacja techniczna
Zestawienie materiałów
Materiały do pobrania
Podsumowanie
Sprzęt AGD – Co musi wiedzieć architekt wnętrz
Okapy bez tajemnic
Kamienie w projektowaniu kuchni
Dylatacje przy podłogach drewnianych i drewnopodobnych
Fronty gięte i ryflowane
Aby nie trzeba było drukować ogromnej ilości zdjęć, wyciągnęłam z prezentacji najważniejsze fragmenty, które możesz wydrukować i robić na nich notatki
Po przerobieniu wszystkich lekcji i udzieleniu poprawnych odpowiedzi na pytania w teście sprawdzającym stopień przyswojenia wiedzy, otrzymasz imenny certyfikat.
Check-listy przydatne w procesie projektowania kuchni.
Otrzymasz kompletną wzorcową dokumentacje wykonawczą w formie pdf.
Lista z pytaniami przydatnymi podczas wywiadu z klientem.
Do kursu dołączone są nasze webinary z ekspertami w tematach kuchennych. Teraz możesz je ściągnąć do siebie na komputer i odsłuchać w dowolnym momencie - bez konieczności dostępu do internetu.
najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni 1098,- zł
Jeszcze się wahasz? Naprawdę?
Od kilku lat z powodzeniem tworzę szkolenia techniczne stworzone tylko pod projektantów wnętrz. Jestem autorką m.in. bestsellerowych kursów:
Pomagam projektantkom i projektantom wnętrz – tłumacząc krok po kroku przejść przez trudne sprawy techniczne. Ale nie tylko!
Kocham organizację, tabelki, exele, formularze i wszystko, co może przyspieszyć procesy projektowe.
Dostęp do szkolenia uruchamia się automatycznie po opłaceniu. Jeśli to Twój pierwszy kurs na naszej platformie dane dostępowe lądują u Ciebie na mailu – koniecznie sprawdź też folder Spam. Jeśli ten kurs jest już kursem kolejnym – wystarczy się zalogować do swojego panelu kursanta – kurs będzie tam podpięty
Dane dostępowe do szkolenia wraz z fakturą generują się automatycznie zaraz po potwierdzeniu płatności. W ciągu kilku minut powinny być na Twojej skrzynce mailowej. Niestety te automatyczne maile często wpadają do spamu.
Jeżeli nie widzisz maila od nas, zajrzyj do katalogu „spam” lub „oferty”.
Jeżeli nadal nie możesz znaleźć napisz do nas na adres ze stopki strony podając numer zamówienia.
Oczywiście! Przy składaniu zamówienia podajesz dane do faktury. Po zaksięgowaniu płatności faktura wygeneruje się i wyśle automatycznie na podanego przez Ciebie maila.
Jeżeli potrzebujesz fakturę „zagraniczną” przed zakupem napisz do nas.
Wszystkie zakupy w naszym sklepie i na platformie szkoleniowej przechodzą przez bramkę płatniczą Przelewy24.
Po przejściu do płatności można wybrać też opcję BLIK.
Jeżeli chcesz zapłacić z zagranicznego konta – napisz najpierw do nas.
Przelewy24 daje też możliwość zakupu na raty.
Kliknij w logo pod ceną kursu i dowiedz się o tej możliwości więcej.
Brak produktów w koszyku.